Yvonne Out

Ik ben Yvonne Out Breed (1975), geboren en getogen in Westwoud. Ik ben getrouwd met Jos en samen zijn wij de ouders van drie prachtige kinderen.

Voordat ik begon als uitvaartbegeleidster heb ik met veel plezier gewerkt in een gezinsvervangend tehuis en op de zmlk-scholen De Eenhoorn en De Stormvogel in Hoorn. Ik ben daarmee gestopt, omdat ik moeder werd.

In 2009 werd ik gevraagd om de laatste verzorging te gaan geven bij uitvaartvereniging In Paradisum in Westwoud. Ondanks dat ik niet uit de verzorging kom, vind ik dit (nog steeds) heel mooi om te doen, zeker samen met de familie.

Tijdens de verzorging zie je de overledene vaak weer veranderen in wie hij of zij was, je geeft de nabestaanden de kans afscheid te nemen van hun ouder, partner, kind, broer of zus.

Toch kreeg ik steeds meer de behoefte om meer te willen doen voor de familie en zo ben ik in 2018 bij beide uitvaartverenigingen in Westwoud begonnen als uitvaartbegeleidster.

In 2021 ben ik de opleiding tot uitvaartbegeleidster bij Docendo gestart, want ik wilde meer over het vak leren en zo de nabestaanden meer kunnen bieden. In april 2022 heb ik deze opleiding met goed gevolg afgerond. Ik heb veel geleerd, maar heb ook ontdekt dat er nog veel meer is om te leren. Ik wil daarom regelmatig cursussen blijven volgen en uiteindelijk leer je in de praktijk natuurlijk het meest.

Ik ben naast de verenigingen in Westwoud nu ook als zelfstandig uitvaartbegeleidster in te schakelen en in juli 2021 gestart bij De Laatste Eer in Andijk.

Ik vind het werk als uitvaartbegeleidster heel mooi om te doen. Het is dankbaar, betekenisvol, afwisselend en heel bijzonder om een week met de nabestaanden zo intensief op te mogen trekken. Elke familie is anders, elke situatie is anders en dat maakt het een heel boeiend vak. Je kunt nooit voor routine gaan, ik vind het belangrijk elke keer weer met een frisse, nieuwe blik een familie binnen te stappen en ervoor te zorgen dat het een waardevol afscheid wordt wat passend is bij de overledene en de nabestaanden.

U kunt ons dag en nacht bereiken via: 06 – 1144 4417